Det er meget nemt at så indisk karse. Du lægger frøene i en del af haven, som du først har hakket godt. Du kan f.eks. vælge et glemt hjørne af haven. Planten er ikke krævende med hensyn til jordbund, kun for våd jord er ikke egnet til de unge planter. Kaprifolien elsker også solen og vokser bedst på et solrigt sted.

Du bør plante frøene med en afstand på 30-40 cm fra hinanden, da planten kan blive ret bred, og de vil komme i vejen for hinanden, hvis du sår for tæt på hinanden. Du kan naturligvis tynde ud eller flytte de unge planter senere, når det er klart, hvilke frø der vil give de bedste planter. Kaprifolien kan også plantes i en potte. Tænk på den plads, der er nødvendig for en moden plante.

Hvornår skal du så nasturtiums?
Hvis det er første gang, du sår denne plante, er det ikke noget problem at købe frø. Kaprifolien bruges også ofte i skoler til at lære børn noget mere om naturen. Det er muligt at købe frø hele året rundt, men du bør så dem i marts eller april, hvis du ønsker at se blomster samme år. Hvis du vælger at så nasturtium om efteråret, vil de først begynde at vokse og blomstre det følgende forår. Ofte er planterne af ringere kvalitet på grund af vinteren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *